Volvo Originaldelar

Volvo Originaldelar

Volvo Originaldelar

Samma säkra delar som din Volvo är byggd av

Bilen är viktig för att din vardag ska fungera. Och eftersom vi har byggt din bil, vet vi exakt vad den behöver. Därför är varje enskild Volvo Originaldel utprovad för att ge rätt funktion för just din bil. Originaldelarna är de delar som vi bygger bilarna av i fabriken och de har därför exakt rätt egenskaper, rätt kvalitet och rätt passform. Volvo Original är precis så bra som det krävs för att hela bilen ska fungera på rätt sätt. Detta innebär säkerhet och trygghet för dig som Volvoägare.

Kamremssats

Kamremmens syfte är att driva kamaxlarna, som i sin tur öppnar och stänger motorns ventiler. Om kamremmen går av stannar bilen direkt med motorskador till följd. Därför är det viktigt att bilen utrustas med en Volvo Original kamremssats (inklusive spännrullar), som är utvecklad och tillverkad exakt efter din bils specifikationer.

Bromsskivor och bromsklossar

Ju mer teknik som bilen har, exempelvis autobromssystemet City Safety, desto viktigare blir det med rätt Volvo Originaldelar. Vi gjuter våra egna bromsskivor i Floby där materialet köps in från extern leverantör och innehållet är beroende av storlek på bilmodell och motor. Volvo Original bromsskivor klarar värme på 800 grader, vilket är viktigt vid extrema körförhållanden.

Styrled/kulled

Om du har slitna leder på din bil kan det medföra försämrad väghållning och säkerhet. Glapp i lederna kan även innebära skador på hjullager, drivknutar och att bromsskivorna blir skeva. För att säkerställa god väghållning och lång livslängd för din Volvo, bör du alltid se till att Volvo Original styrled och kulled monteras på din bil.

Bromsvätska

För att behålla bästa möjliga prestanda behöver bromsvätskan bytas med jämna mellanrum. Annars är det risk att vattenutblandningen blir för stor. Detta medför att vätskans kokpunkt kan sjunka och en högre risk för rostangrepp på hydraliksystemet inifrån.

Kupéfilter

Kupéfiltret bör bytas regelbundet för att hålla luften fräsch i din Volvo. Ett Volvo Original kupéfilter absorberar så mycket som 90 procent av de minsta partiklarna (0,3-0,5 mikrometer), vilket är klassledande.

VOLVO ORIGINAL

Sänkta priser i samband med service
Vi har sänkt priserna på utvalda delar och reparationer inom bland annat broms, kulled/styrled, kamremsbyte och kupéfilter. Arbetet utförs av en Personlig Servicetekniker med specialutbildning på din bil. Allt för att din bil ska fortsätta rulla tryggt och säkert.

Prisexempel monterat och klart: 
Kamremssats byte V70II (2008-2011): från ca 4395 kr 
Bromsvätskebyte V70II (2008-2011): från ca 895 kr 
Bromsklossar fram byte (S60, S80, V70N, XC70): från ca 1495 kr
Delbetala med Volvokortet
Delbetala med Volvokortet på fyra månader. Ingen ränta. Inga avgifter. Det förmånligaste kortet för dig som Volvoägare.